Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΣΤΟΥΣ -8 ΚΟΛΟΓΑΥΡΟΙ...

Στο 0-0 έμεινε η Τριφυλλάρα μας με τα σκουλίκια εκτός έδρας. Αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε τελικά να βάλουμε ένα γκολ και να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Αλλά και πάλι αυξήσαμε την διαφορά από τους απόγονους στους -8 βαθμούς και όσο πάει θα μεγαλώνει κι άλλο αυτή η διαφορά. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομαδάρα μας θα γίνει στο 20', όταν ο Καραγκούνης εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ, ο Ζιλμπέρτο έκανε την γυριστή κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του σηφάκη. Νέα ευκαιρία για την Τριφυλλάρα μας στο 35', όταν καταπληκτικό σουτ του Χριστοδουλόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και πέρασε λίγο άουτ! Το ημίχρονο θα κλείσει με άλλη μία μεγάλη φάση για την ομάδα μας στο 41', όταν ο νέτο έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχη από τον Χριστοδουλόπουλο, ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρέθηκε διαγώνια, φάτσα με τον σηφάκη, αλλά το σουτ του κόντραρε στον τερματοφύλακα των σκουλικιών και απομακρύνθηκε. Στο 62', καλό σουτ του Ζιλμπέρτο από το όριο της περιοχής, το οποίο όμως έκοψε στη γραμμή ο κάλβο. Η τελευταία φάση για την ομάδα μας θα γίνει στο 88', όταν φοβερό σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον σηφάκη σε δύσκολη επέμβαση.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος (86' Λέτο) , Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

"Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΝΒΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ"
Επίδειξη δύναμης απέναντι στον κολοσσό έκανε ο Παναθηναϊκός μας που... διέλυσε τους ροδίτες με 92-60 στο ΟΑΚΑ, παρά τις απουσίες των Τσαρτσαρή, Μπατίστ και Νίκολας. Την "είδηση" πάντως έβγαλε κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που πήρε το μικρόφωνο και ενημέρωσε τους οπαδούς του "τριφυλλιού": "Ο παίκτης του ΝΒΑ είναι δικός μας", εννοώντας φυσικά τον Μάρκους Χάισλιπ που τα έχει βρει σε όλα με τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Μεγάλα κέφια είχε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που είχε 20 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ "διψήφιοι" ήταν και οι Σπανούλης (12 πόντοι), Σερμαντίνι (11) και Φώτσης.

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 92-60
Τα δεκάλεπτα: 25-13, 53-25, 79-41, 92-60.

Παναθηναϊκός: Σερμαντίνι 11 (1), Τέπιτς 7, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 5 (1), Βεργίνης 3 (1), Φώτσης 11 (2), Καραμολέγκος, Μπόγρης 1, Γιασικεβίτσιους 20 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Πέκοβιτς 6, Καλάθης 9 (1).

ΜΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ...
Με κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στου κολο-ρέντη και από την πρόκριση στους «12» του Τσάμπιονς Λιγκ, οι πράσινοι πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην ομάδα των ολυμπιονικών και αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από τη δεύτερη πλέον ΕΑΠ και έξι από τον ολυμπιλαγό. Οι "πράσινοι" είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Κώστα Χριστοφιδέλη και τον Σωτήρη Πανταλέοντα. Από την πλευρά του "τριφυλλιού", αγωνίστηκαν βασικοί οι δυο προαναφερθέντες μαζί τους Αγκάμεζ, Σμαραγδή, Ζαγκούμνι, Παπαδημητρίου αλλά και τον Γκιγιόμ Σαμικά, ο οποίος φόρεσε σήμερα το πρωί τον ειδικό νάρθηκα στον δείκτη του αριστερού του χεριού.

Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 3-0
Tα σετ: 25-16, 25-22, 25-20

Παναθηναϊκός:
Χριστοφιδέλης 8 (7/9 επ., 1 άσσος, 79% υπ. - 57% άριστες), Ζαγκούμνι 4 (3 μπλοκ), Αγκάμεζ 9 (7/12 επ., 2 μπλοκ), Σαμικά 7 (6/12 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. - 22% άριστες), Σμαραγδής 9 (7/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Πανταλέων 8 (5/6 επ., 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 67% υπ. - 39% άριστες, Ψάρρας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΡΙΜΠΟΡ...
Ο Παναθηναϊκός μας είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι του, ενώ πάλι δεν έλειψε και η αγωνιστική κοιλιά στο τρίτο σετ. Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού και με εξαίρεση τους πρώτους πόντους του εναρκτήριου σετ δεν απειλήθηκε από τον πανελλήνιο. Στο τρίτο σετ όμως οι πράσινες ήταν αγνώριστες και έτσι η ομάδα των ολυμπιονικών κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι κατακτώντας το σετ. Τα κορίτσια όμως του Τάκη Φλώρου δεν είχαν όρεξη για παιχνίδια. Στο τέταρτο σετ μπήκαν πολύ δυνατά και με πίεση κυρίως από τη θέση του σερβίς πήραν τόσο το σετ όσο και το παιχνίδι. Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το ματς είναι η εμφάνιση της Μπριζίτκα Μόλναρ, που έπειτα από αρκετό καιρό επανήλθε στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε πριν από την διακοπή. Πλέον οι πράσινες στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς της Τετάρτης κόντρα στην μάριμπορ στην Σλοβενία.

Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 3-1
Τα σετ: 25-17, 25-16, 21-25, 25-16.

Παναθηναϊκός: Χατζηνίκου 3 (1/2 επ., 2 μπλ.), Τομάσεβιτς 6 (1 άσος, 4/11 επ., 1 μπλ.), Τζανακάκη 11 (1 άσος, 8/13 επ., 2 μπλ.), Χατζηνικολάου 15 (11/17 επ., 4 μπλ.), Ντουμιτρέσκου 7 (1 άσος, 5/19 επ., 1 μπλ.), Μόλναρ 22 (4 άσοι, 16/27 επ., 2 μπλ.), Μυλωνά (λ- 62%) / Κουτουξίδου, Παπαγεωργίου 3 (3/10 επ).

ΛΥΓΙΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ
Το Τριφύλλι τα έδωσε όλα κόντρα στον πανίσχυρο και αήττητο αθηναϊκό, όμως λύγισε στο τέλος. Συγκλονιστικό παιχνίδι από όλες τις παίκτριες του Γιάννη Γερεουδάκη, που παρά τα προβλήματα κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους. Ο Παναθηναϊκός μας μπορεί να έχασε από τον αθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου, όμως κέρδισε το χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στον «Τάφο του Ινδού». Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος του και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο αθηναϊκός προσπαθούσε συνεχώς να ξεφύγει στο σκορ, όμως δεν τα κατάφερνε χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Τριφυλλιού. Ο Γιάννης Γερεουδάκης είχε διαβάσει πολύ καλά τα επιθετικά συστήματα του αθηναϊκού και κατάφερε να εγκλωβίσει όλα τα επιθετικά ατού της ομάδας του βύρωνα. Στην αντίπερα όχθη οι πράσινες έβρισκαν λύσεις στην επίθεση κυρίως από τις Μεντιόλα και Γουίλσον. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αθηναϊκό να έχει προβάδισμα με έναν πόντο, 28-27. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αθηναϊκός έκανε τα πάντα για να πάρει διαφορά, όμως και πάλι οι πράσινες είχαν τις απαντήσεις. Στο τέλος της τρίτης περιόδου μέχρι και τα μισά της δεύτερης το Τριφύλλι έκανε μια μικρή κοιλιά στο επιθετικό κομμάτι και έτσι η ομάδα του βύρωνα πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά της στο παιχνίδι με 10 πόντους (54-44 και 56-46). Ο Παναθηναϊκός μας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η Μεντιόλα και η Ίλιτς πήραν το όπλο τους και έφεραν ξανά το ματς σε απόσταση αναπνοής 53-56. Κάπου εκεί όμως θόλωσε το μυαλό των πράσινων που έχασαν κάποια κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ και έτσι ο αθηναϊκός ήταν εκείνος που έφυγε με τη νίκη από τη Λεωφόρο με 53-58.

Παναθηναϊκός - Αθηναϊκός 53-58
Δεκάλεπτα: 17-18, 27-28, 39-45, 53-58.

Παναθηναϊκός: Γουίλσον 17 (3), Χαλιβελάκη, Ξάνθου, Ίλιτς 11 (2), Νικολαϊδου 2, Πανταζή, Ζικιρίδου 4, Μεντιόλα 19 (2).

ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Την ήττα με 8-7 από τον μπάοκ γνώρισε ο Παναθηναϊκός μας, όμως τα όσα συνέβησαν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος δεν περιγράφονται. Το παιχνίδι όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Στη συνέχεια όμως οι πράσινοι με αντεπίθεση στο δεύτερο οκτάλεπτο πέρασαν μπροστά στο σκορ με 4-3. Το δεύτερο μέρος την αναμέτρησης όμως δεν ήταν για καρδιακούς. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και με τους πράσινους να έχουν σοβαρά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Αυτά όμως που έγιναν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης δεν είχαν προηγούμενο. Τα αίματα άναψαν όταν το σκορ ήταν 7-6 υπέρ των γηπεδούχων, ο διαιτητής Μοίραλης χρέωσε καθυστέρηση στον τερματοφύλακα του μπάοκ, όπως όμως είχε δικαίωμα να κάνει βάσει κανονισμού, δίνοντας την μπάλα στους πράσινους. Πάνω στην αναταραχή που προκλήθηκε από την απόφαση αυτή, ο κατσουλάκης μάρκαρε άγαρμπα τον Φλώρο με τα νεύρα να υπερισχύουν και την κατάσταση να ξεφεύγει για περίπου πέντε λεπτά από τον έλεγχο. Η απόφαση των διαιτητών όταν τα πνεύματα ηρέμισαν ήταν να αποβάλλουν τους δύο πολίστες με τις δύο ομάδες να εκτελούν από ένα πέναλτι. Τελικά οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν εύστοχοι και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 8-7 υπέρ του μπάοκ.

μπάοκ - Παναθηναϊκός 8-7
Τα οκτάλεπτα:
3-2, 0-2, 2-1, 3-2.

Παναθηναϊκός: Φλώρος 2, Βράνιες 2, Καφετζόπουλος 2, Βουλγαράκης 1.