Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ...

Ο Παναθηναϊκός μας πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου θα δώσει το παρών για έκτη συνεχόμενη φορά, με τις προηγούμενης πέντε να το έχει κατακτήσει κιόλας. Το τελικό 99-63 τα λέει όλα για τον επαναληπτικό, όπου ο Ζοτς έδωσε πολλές ευκαιρίες στους "μικρούς". To παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε πολύ νωρίς, με τον Παναθηναϊκό μας να πιέζει σε όλο το γήπεδο και να παίρνει κεφάλι στο σκορ από πολύ νωρίς. Το 25-7 στο τέλος της πρώτης περιόδου τα λέει όλα, με τους πράσινους να προσφέρουν και θέαμα στους... απελπιστικά λίγους οπαδούς που πήγαν στο ΟΑΚΑ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε πολλά πειράματα στην θέση "4", με τον Μπατίστ να παίζει για αρκετή ώρα εκεί, όπως και ο Σερμαντίνι που ήταν από τους κορυφαίους των πρασίνων. Στο... μενού υπήρχε και κοντό σχήμα με τον Περπέρογλου σαν πάουερ φόργουορντ, ενώ ο Ζοτς έδωσε αρκετό χρόνο στους "μικρούς" της ομάδας, Μπόγρη και Βεργίνη. Μάλιστα ο δεύτερος με 10 πόντους σε 16' έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης είχε 7 πόντους με αρκετά λάθη... Πολύ καλός και ο Καλάθης με έξι ασίστ, σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός μας μοίρασε συνολικά 30 και ας έπαιξαν οι βασικοί του γκαρντ για μικρό χρονικό διάστημα. Στα αξιοσημείωτα και το ότι επέστρεψε ο Σπανούλης, που αγωνίστηκε δέκα λεπτά ενώ το tendex έσπασε ο Πέκοβιτς, που σε 6 λεπτά είχε 14 πόντους!

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 99-63
Τα δεκάλεπτα: 25-7, 56-26, 77-44, 99-63.

Παναθηναϊκός: Σερμαντίνι 13, Τέπιτς 11 (1), Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 13 (1), Φώτσης 6 (1), Βεργίνης 10 (2), Γιασικεβίτσιους 2, Μπόγρης 7, Διαμαντίδης 9 (1), Πέκοβιτς 14, Καλάθης 7.

Υ.Γ. Ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα το αναλυτικό πρόγραμμα με ημέρες και ώρες για την πρώτη φάση του Τορ-16 με το ΟΑΚΑ να ετοιμάζεται να ζήσει... μεγάλες βραδιές. Το πρόγραμμα του πρώτου γύρου...
- 1η αγωνιστική: 27/1 (21:00) Παναθηναϊκός - Παρτιζάν
- 2η αγωνιστική: 4/2 (21:45) Μαρούσι - Παναθηναϊκός
- 3η αγωνιστική: 11/2 (21.45) Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Θριαμβευτική νίκη για την Τριφυλλάρα μας, η οποία επικράτησε 3-0 σετ των πολωνών και βρίσκεται πανηγυρικά στους "12" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι πήραν το πρώτο σετ τσεκάροντας το εισιτήριο και στη συνέχεια ο Στέλιος Καζάζης έδωσε χρόνο στους αναπληρωματικούς παίκτες του. Το Τριφύλλι μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε ότι ήθελε να ξεμπερδεύει από την αρχή την υπόθεση πρόκριση και τα κατάφερε. Οι πολωνοί τα έδωσαν όλα στο πρώτο σετ μέχρι και το 14-13. Κάπου εκεί έμειναν από δυνάμεις και το Τριφύλλι καθάρισε το σετ με το επιβλητικό 16-13. Στη συνέχεια οι πράσινοι χαλάρωσαν λίγο όμως οι παίκτες της γιαστρέμπσκι δεν μπορούσαν να πάρουν με τίποτα κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Έτσι, ο Στέλιος Καζάζης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο σετ έπαιξαν μόνο έλληνες. Συγκεκριμένα στη βασική εξάδα ήταν οι Ψάρρας, Ντονάς, Πανταλέων, Χατζηαντωνίου, Χριστοφιδέλης, Μηνούδης, Λάππας και λίμπερο ο Παπαδημητρίου.

Παναθηναϊκός - Γιαστρέμπσκι 3-0
Τα σετ: 25-16, 25-20, 25-22

Παναθηναϊκός
: Χριστοφιδέλης 12, Αγκάμεζ 10, Σαμικά 5, Ζαγκούμνι 1, Σμαραγδής 4, Πανταλέων 9, Παπαδημητρίου λ. 80% , Ψάρρας, Λάππας 6, Ντονάς 2, Χατζηαντωνίου 2, Μηνούδης.

Υ.Γ. Με την Ντιναμό Μόσχας κληρώθηκε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός μας. Οι αναμετρήσεις έχουν οριστεί να γίνουν στις 9/10 ή 11 Φεβρουαρίου και στις 16/17 ή 18 του ίδιου μήνα, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στη ρωσία. Σε περίπτωση πρόκρισης, η Τριφυλλάρα μας θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ολυμπιλαγός - ζενίτ καζάν.

ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Εύκολη επικράτηση για τα κορίτσια μας επί του ΔΑΣΑΛ στον «Τάφο του Ινδού». Κορυφαίες οι Γουίλσον και Μεντιόλα. Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ το Τριφύλλι δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 79-67 επί του ΔΑΣΑΛ. Οι πράσινες έδειξαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εξαιρετικό πρόσωπο στην επίθεση, ενώ περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό την χάμπτον, χάρη κυρίως στην άμυνα της Νένας Νικολαΐδου. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν προμήνυε τόσο άνετη επικράτηση του Τριφυλλιού, αφού η ομάδα των λιοσίων μπήκε αρκετά δυνατά και έδειχνε πως θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο. Η Λίντσεϊ Γουίλσον όμως είχε άλλη άποψη και φρόντισε να το δείξει με κάθε τρόπο. Η αμερικανίδα γκαρντ βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, οργάνωσε με πολύ καλά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού μας, ενώ εκτελούσε κάθε φορά που της δινόταν ευκαιρία. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μεντιόλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της με αποτέλεσμα το Τριφύλλι να πάει προηγούμενο στα αποδυτήρια με 40-34. Μάλιστα, οι σαράντα πόντοι που σημείωσαν οι πράσινες αποτελούν επιθετικό ρεκόρ ημιχρόνου για τη φετινή σεζόν. Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός μας συνέχισε να είναι ο οδηγός του παιχνιδιού, με το δείκτη της διαφοράς να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 14 πόντους.

Παναθηναϊκός - ΔΑΣΑΛ 79-67
Τα δεκάλεπτα:
20-22, 40-34, 62-49, 79-67.

Παναθηναϊκός:
Γουίλσον 24 (5), Χαλιβελάκη, Ξάνθου 2, Νικολαΐδου 8, Πανταζή 4, Ζικυρίδου 6, Μεντιόλα 23 (2), Ίλιτς 12 (3).

ΡΕΒΑΝΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ!
Ο Παναθηναϊκός μας παίζοντας για πρώτη φορά μετά τη διακοπή αρκετά καλό πόλο, επικράτησε με 13-6 επί του ΚΟΠΙ στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι πράσινοι έδειξαν ότι έμαθαν από την ήττα στον αγώνα πρωταθλήματος και δεν είχαν όρεξη για περιπέτειες. Από την αρχή του παιχνιδιού το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του ποσειδώνα ιλισίων.Το Τριφύλλι πήρε από την αρχή το προβάδισμα με 4-1 και στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων. Στα θετικά για τον Ντράγκαν Άντριτς ήταν ότι είδε τόσο τον Μάνθο Βουλγαράκη όσο και τον Γιώργο Τσόκα να ξαναβρίσκουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα πετυχαίνοντας από τέσσερα τέρματα.

Παναθηναϊκός - Ποσειδών Ιλισίων 13-6
Τα οκτάλεπτα:
4-1, 3-3, 2-2, 4-0.

Παναθηναϊκός:
Βουλγαράκης 4, Τσόκας 4, Βράνιες 2, Δερμιτζάκης 1, Χαριτάκης 1, Φλώρος 1.

ΜΕ καλλιθέα ΣΤΟΥΣ "8"
Η θεά τύχη χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό μας, που κληρώθηκε με τον πιο εύκολο θεωρητικά αντίπαλο στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το Τριφύλλι θα φιλοξενήσει την καλλιθέα σε νοκ άουτ παιχνίδι, ενώ στους ημιτελικούς διασταυρώνεται με το ζευγάρι του πας γιάννενα με τον μπάοκ. Συγκεκριμένα, την πρόκριση για τους ημιτελικούς παίρνει όποια ομάδα νικήσει το παιχνίδι. Αν στα ενενήντα λεπτά της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ δεν υπάρξει νικητής, τότε θα γίνει επαναληπτικός στο γήπεδο της καλλιθέας. Οι ημερομηνίες τόσο για τους αγώνες της προημιτελικής, όσο και για της ημιτελικής φάσης θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα.