Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΨΩΛΟΓΡΙΕΣ...

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός μας στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, επικρατώντας 1-0 της γριάς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σωτήρης Νίνης στο 73' με δυνατό σουτ, λύνοντας έτσι τον... γόρδιο δεσμό του σκοραρίσματος. Οι παίχτες μας ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει ευκολότερα στη νίκη. Το ζητούμενο ήταν οι τρεις βαθμοί και το επιτυχημένο ντεμπούτο των Νίκου Νιόπλια και Κριστόφ Βαζέχα στον πράσινο πάγκο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Τριφυλλάρα θα γίνει στο 28', όταν ο Σισέ γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει με δύο παίχτες των γηπεδούχων κολλημένους πάνω του, αποκρούει ο κοβαλέφσκι. Στο 39' έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Νίνη που από πολύ μακριά και πλάγια θέση δεν κάνει σέντρα, αλλά σουτάρει προς το γάμα, αναγκάζοντας τον κοβαλέφσκι να διώξει πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Το 0-1 για την ομαδάρα μας θα έρθει στο 74', όταν σε σέντρα του Σπυρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, ο Σισέ κατεβάζει και η μπάλα φτάνει στον Νίνη που με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ! Στο 85' παραλίγο να έρθει η ισοφάριση για τους γηπεδούχους, όταν σε σέντρα παίχτη των γριών, ο Τζόρβας πιάνει αρχικά την μπάλα, αλλά στην συνέχεια του φεύγει και ευτυχώς το σουτ του κονέ πέρασε άουτ. Η τελευταία φάση της ομαδάρας μας έγινε στο 90+1', όταν ο Χριστοδουλόπουλος έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει τον κοβαλέφσκι, ο Γκάμπριελ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο (81' Σιμάο), Ρουκάβινα (46' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (88΄ Γκάμπριελ), Σισέ.

Υ.Γ.1 Τέλος και ο Τεν κάτε από τον Παναθηναϊκό μας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΝΙΟΠΛΙΑ - ΒΑΖΕΧΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ.
ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ... ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Ο Παναθηναϊκός μας νίκησε και την καβάλα, αλλά και τις αγωνιστικές απουσίες που είχε (Νίκολας και Διαμαντίδης). Οι γηπεδούχοι με την καλή άμυνα τους δεν επέτρεψαν στην Τριφυλλάρα μας να κάνει το παιχνίδι της και να περάσει ένα εύκολο απόγευμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 58-57 στο 29' και πάλεψαν το παιχνίδι ως το τέλος με το ματς να κρίνεται στο τέλος, όπου και μέτρησε η εμπειρία της ομαδάρας μας. Από την πλευρά της Τριφυλλάρας μας ξεχώρισαν ο Στράτος Περπέρογλου που ήταν και πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 20 πόντους, ο κινητήριος μοχλός Βασίλης Σπανούλης κι ο Νίκολα Πέκοβιτς που "καθάρισε" μες στη ρακέτα.

Καβάλα – Παναθηναϊκός 73-85
Τα δεκάλεπτα: 25-24, 36-46, 59-63, 73-85.

Παναθηναϊκός: Σερμαντίνι 1, Τέπιτς 10 (2), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 20 (2), Μπατίστ 10, Φώτσης 4, Τσαρτσαρής 6, Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς 16, Καλάθης.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Οι παίχτριες μας μπήκαν νωθρά στο ξεκίνημα του αγώνα και έτσι οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν στην αρχή στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε δραματικά. Ο Παναθηναϊκός μας βρήκε ρυθμό από την άμυνα του που «τσάκιζε» κόκκαλα και με επιθετικό ατού την Χριστοφοράκη γύρισε το παιχνίδι. Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης οι πράσινες πέρασαν μπροστά στο σκορ 48-47 με καλάθι της Χαλιβελάκη. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαν πόντο με την Γουίλσον 22,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να δίνει προβάδισμα δύο πόντων στο Τριφύλλι. Στην επόμενη επίθεση του απόλλωνα η Σπανίδου αστόχησε σε τρίποντο, η Μεντιόλα ευστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και διαμόρφωσε το τελικό 57-53.

Παναθηναϊκός – Απόλλων Καλαμαριάς 57-53
Τα δεκάλεπτα: 10-19, 15-17, 15-9, 17-8

Παναθηναϊκός: Γουίλσον 13 (2), Χαλιβελάκη 4, Νικολαΐδου 2, Πανταζή 8, Ζικυρίδου 4, Μεντιόλα 8 (2), Ίλιτς 2, Χριστοφοράκη 16.

ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ
Οι πράσινοι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να φθάσουν στη νίκη και ενδεικτικό της μικρής δυσκολίας που συνάντησαν είναι το επιμέρους σκορ των τριών σετ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να προβληματίσουν τον Παναθηναϊκό μας μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο και έχασαν με 21-25. Στα δύο σετ που ακολούθησαν οι παίκτες μας κυριάρχησαν καθολικά και έφθασαν στην κατάκτηση τους με 25-18 και 25-16. Πρώτος σκόρερ ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ με 19, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γκιγιόμ Σαμικά ήταν από τους κορυφαίους της Τριφυλλάρας. Με τη νίκη του αυτή ο Παναθηναϊκός μας διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία, ολυμπιλαγό.

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-3
Σετ: 21-25, 18-25, 16-25

Παναθηναϊκός: Ζαγκούμνι 1, Αγκάμεζ 19, Σαμικά 16, Σμαραγδής 4, Πανταλέων 5, Λάππας 9, Παπαδημητρίου λ. 50%, Χριστοφιδέλης, Ντονάς, Μινούδης, Ψάρρας.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ...
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΡΟΥΞΙ!

Μπορεί η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού μας να έφυγε από την λάρισα με τη νίκη, αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό θετικό. Οι πράσινες επικράτησαν με 3-2 σετ, έχασαν ένα βαθμό, αλλά το κυριότερο έχασαν και την Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού μας ένιωσε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του 2ου σετ με συνέπεια να λιποθυμήσει. Αμεσα εκλήθη ασθενοφόρο, το οποίο και την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται έως αυτή την ώρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους και πραγματικά βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση από τις παίκτριες της ΕΑ Λάρισας. Μάλιστα οι γηπεδούχες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-1 σετ και θα μπορούσαν ακόμα και να φθάσουν στη νίκη. Τελικά, όμως, οι πράσινες κατάφεραν να βρουν τον εαυτό τους και με αντεπίθεση διαρκείας πήραν την πολύτιμη νίκη έστω και με 3-2 σετ.

ΕΑ Λάρισας -
Παναθηναϊκός 2-3
Σετ: 25-21, 16-25, 25-21, 13-25, 10-15

Παναθηναϊκός: Κουτουξίδου, Ντουμιτρέσκου, Μόλναρ, Toμάσεβιτς, Τζανακάκη, Χατζηνικολάου, Μυλωνά (λ) / Χατζηνίκου, Σαπαρέφσκα, Παπαγεωργίου.