Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

Οι πράσινοι χωρίς να πατήσουν το πόδι στο γκάζι επικράτησαν με 80-68 επί της αρμάνι μιλάνο και διατηρήθηκαν σε τροχιά κορυφής στον όμιλο της Ευρωλίγκα. Μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο συνάντησε αντίσταση ο Παναθηναϊκός μας. Κορυφαίος ο Πέκοβιτς από την Τριφυλλάρα στην επάνοδο του Σάρας στην αγωνιστική δράση. Η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Η διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν κοντά στους είκοσι πόντους με εξαίρεση την τέταρτη περίοδο. Εκεί οι παίκτες της αρμάνι μείωσαν τη διαφορά ακόμα και στους 6 πόντους, όμως οι παίχτες μας αντέδρασαν και έφτασαν άνετα στο τελικό 80-68. Σίγουρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει παράπονο από τους παίκτες του για τα νεκρά διαστήματα που είχαν, ενώ η επάνοδος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κρίνεται απόλυτα θετική.

Tα δεκάλεπτα: 27-12, 44-32, 63-48, 80-68.
Παναθηναϊκός
: Τέπιτς 3 (1), Σπανούλης 8 (1), Περπέρογλου 11 (1), Μπατίστ 12, Φώτσης 8, Νίκολας 5 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 16, Καλάθης, Σερμαντίνι 4, Γιασικεβίτσιους 4.

''ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ''
Στην δική του Πόλη... την Αθήνα θ' αναζητήσει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός μας, αφού ηττήθηκε με 1-0 στην κωνσταντινούπολη από την γαλατάσαραϊ. Το γκολ των νικητών σημείωσε με αρκετή δόση τύχης ο σαρπ και αφού η μπάλα κόντραρε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα και ξεγέλασε τον Τζόρβα. Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, η πρώτη καλή φάση της ομαδάρας μας θα γίνει στο 36', όταν ο Σισέ που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, θα κάνει το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας τους θα διώξει σε κόρνερ. Το ημίχρονο θα λήξει με το σκορ να είναι στο 0-0. Στο 50' οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από χτύπημα φάουλ και αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού μας, ο σαρπ πιάνει το σουτ, η μπάλα βρίσκει στον Ζιλμπέρτο και παίρνει πορεία προς τα δίχτυα, ξεγελώντας τον Τζόρβα. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομαδάρα μας θα ανεβάσει ρυθμούς και θα πιέσει για την ισοφάριση. Στο 55' θα γίνει η επόμενη φάση της Τριφυλλάρας, όταν μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ρουκάβινα προλαβαίνει την έξοδο του φράνκο, κερδίζει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σισέ μπαίνει από πλάγια στην περιοχή και κάνει το σουτ στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος αποκρούει σε κόρνερ. Στο 77' ο Παναθηναϊκός μας θα διαμαρτυρηθεί για πέναλτι σε μαρκάρισμα του τοπάλ πάνω στον Νίνη, αλλά ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα. Η τελευταία φάση της ομαδάρας μας θα γίνει στο 90+1', όταν ο Σπυρόπουλος εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα (46' Σπυρόπουλος), Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (73' Νίνης), Ρουκάβινα, Σισέ.

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Γαλατάσαράι 13 (12-3)
2. Παναθηναϊκός 9 (4-4)
3. Ντιναμό Βουκ. 6 (4-9)
4. Στουρμ Γκρατς 1 (2-6)