Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...

Σ' ευχαριστώ για όσα μου 'χεις χαρίσει
για τις μέρες που μου' δωσες να ζω
για όσα μαζί σου μέχρι τώρα έχω ζήσει
δε σου είπα πόσο σ' αγαπώ...
Ο Παναθηναϊκός είπε σήμερα ευχαριστώ και αντίο στον μεγάλο Φραγκίσκο Αλβέρτη. Μετά από δεκαεννέα χρόνια με το Τριφύλλι στο στήθος, ο μεγάλος αρχηγός είπε πλέον αντίο στα παρκέ μέσα σε αποθέωση και τεράστια συγκίνηση. Πλέον η φανέλα με το #4 κρέμεται στον ουρανό του ΟΑΚΑ.
Δεκαέξι χρονών πέρασε το κατόφλι του Τάφου το 1990 και εκ' τοτε ρίζωσε στο Τριφύλλι. Στα χρόνια που ακολούθησαν η καριέρα του ταυτίστηκε με όλες τις επιτυχίες της Τριφυλλάρας. Πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπαϊκά, διειπηρωτικό... 25 τον αριθμό. Όλα τα κατέκτησε και όλα τα σήκωσε ο αιώνιος αρχηγός.
Στον αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή προς τιμήν του στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την τσσκα, ο Φραγκίσκος αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά. Ίδρωσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το νούμερο 4 και σκόραρε και ένα τρίποντο. Από τη γωνία που ήταν η αγαπημένη του θέση. Και όταν -περίπου στα μισά της τρίτης περιόδου- ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ήρθε και η τελευταία αποθέωση. Το τελευταίο χειροκρότημα. Οι τελευταίες αγκαλιές με τον Ζοτς και τους συμπαίκτες του. Και οι βραβεύσεις από ΚΑΕ, ΠΑΕ αλλά και τον απλό κόσμο.
«Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μην σταματήσει» έγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει οι φανατικοί οπαδοί της Τριφυλλάρας. Παίρνοντας το μικρόφωνο και απευθυνόμενος προς τον κόσμο, ο Φράγκι είπε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί να νοιώσει έτσι ένας αθλητής… Αν μπορούσα να ανταποδώσω ότι έχετε κάνει για την ομάδα, θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Δε χρειάζεται να σας πω ευχαριστώ και ότι είμαι συγκινημένος… Το μόνο που θέλω να πω είναι, να μη ξεχνάτε… Μαζί στις χαρές, μαζί και στις λύπες!».
Για την ιστορία, στο ματς-φιέστα που διεξήχθη, το Τριφύλλι επικράτησε πολύ εύκολα της τσσκα με 82-69, αλλά μάλλον μικρή σημασία έχει.

Μερικά βίντεο για τον ΑΡΧΗΓΟ μας:
-- http://www.youtube.com/watch?v=mwrHi2qjTHM
-- http://www.youtube.com/watch?v=cgmXj5Bb9x8
-- http://www.youtube.com/watch?v=R58xpmnAE1g