Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ...

Θριαμβευτικά πέρασε ο Παναθηναϊκός μας από τα πηγάδια, επικρατώντας 2-1 του παραρτήματος του gay. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος με δύο προσωπικά του τέρματα οδήγησε την ομάδα μας στη νίκη. Ο φετινός Παναθηναϊκός μας διαθέτει μέταλλο πρωταθλητή και αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Με ένα άνετο πέρασμα από μια έδρα που άλλες χρονιές λύγιζε, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια αποδεικνύει ότι το πρωτάθλημα είναι δικό της. Το τέρμα του σουάνη στα τελευταία λεπτά άγχωσε την Τριφυλλάρα μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετό για του στερήσει την δίκαιη νίκη του. Στον αγωνιστικό τομέα, η πρώτη αξιόλογη φάση της ομαδάρας μας, έγινε στο 22', όταν ο Σισέ γίνεται αποδέκτης της μπάλας και μόνος ανάμεσα από πολλούς αντιπάλους κάνει σουτ από πλάγια και μακριά, η μπάλα κοντράρει στον παπαδημητρίου και βρίσκει το δεξί δοκάρι του γκσπούρνινγκ. Στο 26' θα γίνει το 0-1 για την Τριφυλλάρα, όταν από λάθος διώξιμο του βάλλα, ο Σισέ γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ με βολ-πλανέ. Στο 43' προσπάθεια του Σισέ να ''κρεμάσει'' τον Γκσπούρνιγκ με πλασέ μέσα από την περιοχή, θα μπλοκάρει όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 77' η Τριφυλλάρα μας θα έχει δοκάρι, όταν ο Καραγκούνης έβγαλε τη σέντρα και με προβολή ο Καντέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Το 0-2 για την ομαδάρα μας θα γίνει στο 88', όταν σε μια αντεπίθεση του «τριφυλλιού» ο Σισέ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον γκσπούρνινγκ και αφού αρχικά τον πέρασε με υποδειγματικό τρόπο πλάσαρε προ κενής εστίας, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομαδάρα μας. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ξάνθη θα μειώσει σε 1-2. Αυτό όμως δεν θα πτοήσει την ομαδάρα μας και έτσι θα πάρουμε ένα σημαντικό διπλό για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός
: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (73' Νίνης), Λέτο, Σισέ.

ΠΕΤΑΞΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ...
Μόνο για ένα δεκάλεπτο άντεξε το περιστέρι στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός μας πάτησε το γκάζι και έφθασε σε μία πολύ εύκολη και εντυπωσιακή νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι. Σιγα σιγά, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και το 26-25 στο 13' ήταν η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες ήταν τόσο κοντά. Όσο πέρναγε η ώρα οι πράσινοι ανέβαζαν ρυθμούς και η διαφορά στο ημίχρονο μ' ένα απίστευτο τρίποντο του Νίκολας από την ρακέτα του Παναθηναϊκού έφθασε τους 17 πόντους (49-32). Το Τριφύλλι, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Και στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μας ήταν καταιγιστικός με τη διαφορά να φθάνει μέχρι και τους 31 πόντους με την κόρνα της λήξης. Πολύ καλοί για την Τριφυλλάρα μας οι Τέπιτς και Μπατίστ.

Παναθηναϊκός - Περιστέρι 92-61
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 49-32, 73-47, 92-61.

Παναθηναϊκός
: Σερμαντίνι 2, Τέπιτς 14 (1), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 7 (1), Βεργίνης 3, Νίκολας 6 (2), Τσαρτσαρής 2, Γιασικεβίτσιους 6 (1), Πέκοβιτς 20, Καλάθης 6.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΑΓΚΕΣ
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2010 για την ομάδα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού μας. Οι πράσινοι ηττήθηκαν εκτός έδρας με 9-7 από τον ποσειδώνα ιλισίων και ξεκίνησαν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους για το νέο έτος. Ο Παναθηναϊκός μας παρουσιάστηκε αγνώριστος και ηττήθηκε δίκαια από το ΚΟΠΙ που έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη. Στην αρχή του παιχνιδιού το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 3-2, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του ποσειδώνα ανέτρεψαν το σκορ και οι πράσινοι αναγκάστηκαν να τρέχουν και να μην φτάνουν. Είναι δεδομένο πως όλοι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού μας θέλουν να σβήσουν τη συγκεκριμένη ήττα από το μυαλό τους και το συντομότερο δυνατό να επανέλθουν στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα.

Ποσειδώνας Ιλισίων - Παναθηναϊκός 9-7
Τα οκτάλεπτα:
2-3, 2-0, 2-2, 3-2

Τα τέρματα της Τριφυλλάρας σημείωσαν οι:
Βουλγαράκης 3, Βράνιες 2, Δερμιτζάκης, Καφετζόπουλος.