Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

4 ΣΤΟΝ εργοτελάκο, +5 ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Με έναν αφιονισμένο Τζιμπρίλ Σισέ και έναν φουριόζο Σεμπάστιαν Λέτο, ο Παναθηναϊκός μας επιβλήθηκε 4-1 του εργοτελάκου και μπήκε με νίκη στο 2010. Με το τρίποντο, η Τριφυλλάρα μας παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και αυξάνει την διαφορά στο +5, έπειτα και από την ήττα των απόγονων. Στον αγωνιστικό τομέα, οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν με 0-1 στο 8' έπειτα από μια αδράνεια της άμυνας μας. Στο 26' η Τριφυλλάρα μας θα κάνει το 1-1, όταν σε μια περίεργη φάση, όπου μετά από διώξιμο της μπάλας από τον χίμπλινγκερ και κόντρα στον τζούνιορ, ο Σισέ γίνεται κάτοχος της και με ''ξερό'' σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφαρίζει. Στο 44' η ομαδάρα μας θα προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Σαλπιγγίδης μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, γυρίζει στον Κατσουράνη και αυτός με τη σειρά του στον Καραγκούνη που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1. Στο 61' θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας, όταν σε σέντρα του Καραγκούνη από τα δεξιά, ο Βύντρα πιάνει την κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης από πολύ πλάγια θέση δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 3-1 θα γίνει στο 66', όταν έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Λέτο από τα αριστερά στην καρδιά της περιοχής, ο Σισέ θα πλασάρει σωστά. Το τελικό σκορ θα διαμορφωθεί στο 90+3', όταν από εξαιρετική ενέργεια του Λέτο που πέρασε τους πάντες και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την Τριφυλλάρα μας.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (63' Λέτο), Νίνης (72' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝ...ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Ο Παναθηναϊκός μας επικράτησε με 74-66 της πρόκομ παρά τα άσχημα ποσοστά του και την κακή επιθετική του παρουσία. Κύριο όπλο του η άμυνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και εγκλώβισε τους πολωνούς της πρόκομ. Αν και αρκετά ενθουσιώδης στην αρχή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός μας δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην πρόκομ, που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την πρόκριση στο Τορ-16. Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά, προηγήθηκαν μέχρι και 10 πόντους αλλά οι... αμερικανοί της πρόκομ ήταν ακριβώς το αντίθετο από τον Παναθηναϊκό στην αρχή του αγώνα... εύστοχοι δηλαδή! Ο Παναθηναϊκός είχε συνολικά στον αγώνα 24/59 σουτ αλλά ήταν άστοχος ακόμα και στις βολές (20/29) για να μείνει για αρκετή ώρα από το τέλος του ημιχρόνου και μετά, πίσω στο σκορ. Η πρόκομ πίεσε, έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα, αλλά στο τέλος ο Παναθηναϊκός μας σοβαρεύτηκε, πίεσε πολύ στην άμυνα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Παναθηναϊκός - Πρόκομ 74-66

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 6(1), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 13, Φώτσης 5(1), Νίκολας 13, Τσαρτσαρής 4, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 2, Σερμαντίνι 2, Γιασικεβίτσιους 8.

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!
Τεράστια νίκη ψυχής για τον Παναθηναϊκό μας που έκαμψε την αντίσταση των ιταλών και πήρε μια απόλυτα δίκαιη νίκη παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό βόλεϊ. Παράλληλα, οι πράσινοι απέδειξαν πως η νίκη στο «Παλαπλιάνγκα» μόνο τυχαία δεν ήταν και πλέον βρίσκονται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον ο Παναθηναϊκός μας με αυτή την νίκη πρέπει να αυτοκτονήσει για να αποκλειστεί κάτι που μοιάζει σχεδόν αδύνατο.

Παναθηναϊκός - Πιατσέντζα 3-1
Τα σετ: 22-25, 25-22, 29-27, 25-20.

Παναθηναϊκός: Χριστοφιδέλης 11 (2 άσοι, 6/14 επ., 3 μπλ.), Ζαγκούμνι 2 (2/2 επ.), Αγκάμες 23 (2 άσοι, 19/37 επ., 2 μπλ.), Χατζηαντωνίου 7 (6/8 επ., 1 μπλ.), Σαμικά 18 (17/33 επ., 1 μπλ.), Σμαραγδής 10 (2 άσοι, 6/10 επ., 2 μπλ.), Παπαδημητρίου (λ-79%) / Ψάρρας.

Βαθμολογία (5ος όμιλος):
1. Φριντριχσάφεν 11-4 7
2. Παναθηναϊκός 9-6 7
3. Πιατσέντζα 5-9 5
4. Γιαστρζέμπσκι 5-11 5

ΤΣΑ-ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ
Χωρίς καν να χρειαστεί να πατήσει το πόδι στο γκάζι, ο Παναθηναϊκός μας πήρε εύκολα, άνετα και απλά τη νίκη κόντρα στον ολυμπιλαγό και έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου ήταν σαφέστατα καλύτερες από ότι στο παιχνίδι του Πρωταθλήματος και πήραν δίκαια τη νίκη και μάλιστα με 3-0. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι το μάτι των πράσινων είχε και πάλι κάτι από την λάμψη των προηγούμενων ετών και αυτό είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλα τα λεφτά για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν το δεύτερο σετ, όπου το Τριφύλλι με την Τζανακάκη από τη θέση του σερβίς γύρισε το σετ και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη. Το να ψάξει να βρει κανείς κάποια που να ξεχώρισε είναι πολύ δύσκολο αφού όλες οι πράσινες ήταν υπέροχες.

Παναθηναϊκός - ολυμπιλαγός 3-0
Τα σετ: 25-19, 25-23, 25-21

Παναθηναϊκός: Τομάσεβιτς 14, Κουτουξίδου 2, Τζανακάκη 9, Χατζηνικολάου 7, Ντουμιτρέσκου 15, Μόλναρ 11, Μυλωνά (λ-65%) / Χατζηνίκου 2.