Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟ +7 Η ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΜΑΣ...

Η Τριφυλλάρα μας έπραξε το αυτονόητο νικώντας 2-0 τον αντίπαλο του, παραμένοντας πρώτη στο πρωτάθλήμα της Σούπερ Λίγκα. Σκόρερ για την ομαδάρα μας οι Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης. Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα μας θα χαθεί στο 13', όταν το πλασέ του Πετρόπουλου από το ύψος της περιοχής θα περάσει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 26' η Τριφυλλάρα μας θα κάνει το 1-0, όταν ο Καραγκούνης στέλνει με ένα εξαιρετικό σουτ -αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή- τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο του ρόκα. Στο 40' θα έρθει και το δεύτερο γκολ για την ομάδα μας, όταν ο Σαλπιγγίδης με κοντινή προβολή, μετά από κεφαλιά-πάσα του Καντέ, θα κάνει το 2-0. Στο 53' από το κόρνερ του Νίνη απ' τα δεξιά, η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο στην καρδιά της άμυνας, περνάει πάνω από την εστία. Στο 74' πάλι σε σέντρα του Νίνη απ' τα δεξιά, η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη περνάει άουτ. Η τελευταία φάση θα γίνει στο 87', όταν το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στην περιοχή, θα καταλήξει στην αγκαλιά του ρόκα.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Νίνης (79' Μαρίνος), Πετρόπουλος (62' Κλέιτον).

ΤΡΕΛΟ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ GAY!
Θρίαμβος της Τριφυλλάρας μας στου ρέντη, με τους πράσινους να παίζουν όπως μπορούν για τρία σετ και να παίρνουν δίκαια τη νίκη δείχνοντας ικανοί για πολλά πράγματα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ζαγκούμνι που είχε άξιους συμπαραστάτες τους Αγκάμεζ, Λάππα και Χριστοφιδέλη. Αυτός ο Παναθηναϊκός μας είναι ικανός να πετύχει πολλά πράγματα και το απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι. Το Τριφύλλι παίζοντας για τρία σετ πολύ καλό βόλεϊ έφυγε θριαμβευτικά από το ρέντη και πήρε αέρα τριών βαθμών από τους απόγονους. Οι πράσινοι που είχαν σε πολύ κακή μέρα τον Γκιγιόμ Σαμικά (όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Καζάζης είχε πρόβλημα τραυματισμού), μπήκαν νωθρά στο ματς όμως στη συνέχεια ήταν απολαυστικοί.

ολυμπιλαγός - Παναθηναϊκός 1-3
Τα σετ:
25-18, 20-25, 20-25, 21-25.

Παναθηναϊκός: Χριστοφιδέλης 5, Ζαγκούμνι 2, Αγκάμες 22, Σαμικά 1, Σμαραγδής 12, Πανταλέων 9, Παπαδημητρίου (λ) / Λάππας 8, Μηνούδης, Χατζηαντωνίου 1.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ...
Η εμφάνιση με τις εσπερίδες ήταν μια κακή παρένθεση όπως όλα δείχνουν για τα κορίτσια μας της ομάδας μπάσκετ. Οι πράσινες επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις αφού συνέτριψαν εκτός έδρας το παλαιό φάληρο με 71-52. Το Τριφύλλι που θα πορευτεί πλέον χωρίς την Αθηνά Χριστοφοράκη, έπαιξε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη. Τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ και στην τελευταία περίοδο μετέτρεψαν το ματς σε υγιεινό περίπατο. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μας πήρε πόντους από όλες τις παίκτριες του με την Λίντσεϊ Γουίλσον να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να σταματά στους 24 πόντους!

Π. Φάληρο - Παναθηναϊκός 52-71
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 27-34, 44-53, 52-71.

Παναθηναϊκός
: Ουίλσον 24 (3), Χαλιβελάκη 7 (10 ασίστ), Ξάνθου 4, Νικολαΐδου 7, Πανταζή 8, Ζικυρίδου 5 (5 ριμπ, 3 κλεψ.), Μεντιόλα 8, Ιλιτς 8, Μαγιντόμπε, Παπούλια.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ
Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό μας με 85-47 επί των χανουμιών στο άδειο Ελληνικό, με τους πράσινους να παραδίδουν μαθήματα μπάσκετ. Στην επιστροφή των Διαμαντίδη και Πέκοβιτς, ο Παναθηναϊκός μας είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Παναθηναϊκός μας δεν χρειάστηκε να... ιδρώσει για να πάρει τη νίκη στο άδειο Ελληνικό. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, αλλά ανεβάζοντας την πίεση του σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλευόμενος την χαώδης διαφορά ταλέντου και ποιότητας που είχε στην Front Line, έφτασε σε μία επιβλητική νίκη, όπως φανερώνει και το τελικό σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο τα χανούμια πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Παναθηναϊκός μας ήταν άστοχος και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα... κέφια των Μπατίστ και Πέκοβιτς. Οι δυο τους, μαζί με τον εκπληκτικό Τσαρτσαρή και την πίεση σε όλο το γήπεδο, που γέμισε με πολλά προβλήματα τους κιτρινόμαυρους, έδωσαν στον Παναθηναϊκό μας την ευκαιρία να ξεφύγει στο σκορ. Το 23-27 έγινε 23-38 και οι πράσινοι δεν στάματησαν για να ολοκληρώσουν το ματς με ένα 13-0 στο τέλος με ηγέτη τον Σερμαντίνι! Για τους πράσινους επέστρεψαν οι Διαμαντίδης και Πέκοβιτς που έδειξαν να έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού τους, ενώ ο μοναδικός που δεν σκόραρε ήταν ο Ντρου Νίκολας, που προφυλάχθηκε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Άεκ - Παναθηναϊκός 47-85
Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-36, 37-63, 47-85.

Παναθηναϊκός: Σερμαντίνι 10, Τέπιτς 11, Βεργίνης 2, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 13, Φώτσης 2, Γιασικεβίτσιους 7 (1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 13 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Πέκοβιτς 10, Καλάθης 3 (1).

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ...
Μπορεί οι πράσινες να ίδρωσαν, όμως κατάφεραν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και κόντρα στα σκουλήκια. H είσοδος των Κουτουξίδου και Τζανακάκη βοήθησε τον Παναθηναϊκό μας, που βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-0 σετ), να φέρει τα πάνω-κάτω και να επιβληθεί του γηπεδούχου άρη με 3-1 στο κλειστό των Βασιλικών. Με αυτό το "τρίποντο", η ομάδα του Τάκη Φλώρου παρέμεινε μόνη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 γυναικών.

Άρης - Παναθηναϊκός 1-3
Τα σετ: 25-17, 25-27, 18-25, 14-25.

Παναθηναϊκός: Χατζηνίκου, Ντουμιτρέσκου, Μόλναρ, Τομάσεβιτς, Σαπαρέφσκα, Χατζηνικολάου, Μυλωνά (λ) / Κουτουξίδου, Παπαγεωργίου, Τζανακάκη.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ...
Ο Παναθηναϊκός μας δεν κατάφερε να περιορίσει τον γιου λινιούν και έτσι στο άδειο ΟΑΚΑ ήρθε ισόπαλος με το παλαιό φάληρο με 12-12. Δεύτερη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια για τον Παναθηναϊκό μας, που μετά την ήττα από το ΚΟΠΙ έμεινε στο 12-12 κόντρα στο παλαιό φάληρο. Οι πράσινοι σε ένα ακόμα παιχνίδι προδόθηκαν από την άμυνά τους, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει εκείνη της περσινής περιόδου. Στην αντίπερα όχθη, οι πράσινοι έπειτα από τη νέα τους βαθμολογική απώλεια είναι αναγκασμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη στην θεσσαλονίκη κόντρα στον μπάοκ για να μην μπουν σε περιπέτειες. Εξαιρετική απόδοση για τους πράσινους είχαν οι Βράνιες (5), Χαριτάκης (3) και Τσόκας (3).

Παναθηναϊκός - Φάληρο 12-12
Τα οκτάλεπτα:
4-3, 2-3, 2-2, 4-4.

Παναθηναϊκός: Βράνιες 5, Τσόκας 3, Χαριτάκης 3, Βουλγαράκης.

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΑΛΥΦΑΝΤΗ!
Με αρκετά καλό τρόπο ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ρωμανού Αλυφαντή για το 2010. Ο Πρωταθλητής του Παναθηναϊκού μας κατετάγη πρώτος στα 200μ. μεικτή ατομική στο Κύπελλο Φλαμανδίας που διεξήχθη στην Αμβέρσα. Για την ακρίβεια, ο Αλυφαντής τερμάτισε τη συγκεκριμένη απόσταση σε 2:04.48, επίδοση αρκετά καλή για τη συγκεκριμένη εποχή. Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό αγώνισμα στο οποίο πήρε μέρος ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού. Ο Ρωμανός Αλυφαντής έπεσε και στα 100μ. πρόσθιο όπου κατετάγη ένατος με 1:08.26.