Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟΙ...ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζιμπρίλ Σισέ που σημείωσε δύο γκολ, η Τριφυλλάρα μας πήρε άνετη νίκη επί των παγουράδων και ολοκλήρωσε με νίκη τον πρώτο γύρο. Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος τα άλλα τέρματα της ομαδάρας μας. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη μεγάλη φάση της Τριφυλλάρας ήρθε στο 20', όταν ο Σαλπιγγίδης κάνει εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, βγάζει σέντρα και ο Λέτο σε κενή εστία δεν θα πιάσει καλό σούτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 22' η ομαδάρα μας θα έχει δοκάρι, όταν ο Καραγκούνης εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και ο Κατσουράνης με προβολή θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του ελευθερόπουλου. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου θα γίνει στο 39', όταν ο Καραγκούνης βγάζει σέντρα και η κεφαλιά του Σισέ περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 50' ο Σισέ θα ανοίξει το σκορ για την ομαδάρα μας από τα 11 μέτρα, μετά το πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει 2 λεπτά νωρίτερα ο Σιμάο. Στο 75' θα έρθει και το 2-0 για την Τριφυλλάρα μας, όταν ύστερα από μια σέντρα του Σπυρόπουλου, ο ελευθερόπουλος έδιωξε την μπάλα, η οποία στη συνέχεια έφτασε στα πόδια του Σισέ. Ο Cisse-Mania δεν δίστασε στιγμή, και αδειάζοντας δύο παίχτες, με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα μας. Το 3-0 θα επιτευχθεί στο 81', όταν ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την έστρωσε στον Λουκά Βύντρα που βρισκόταν ανενόχλητος στο δεύτερο. Ο Λουκάς με "σκαστή" κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον ελευθερόπουλο και να τριπλασιάσει τα τέρματα μας. Το τελικό σκορ θα διαμορφωθεί στο 89', όπου σε μια αντεπίθεση της ομαδάρας μας, ο Σαλπιγγίδης απέναντι απο τον ελευθερόπουλο "έστρωσε" δίπλα στον Χριστοδουλόπουλο, που σε κενή εστία, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Τριφυλλάρας.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης (46' Νίνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (57' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ...
Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι με την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου η Τριφυλλάρα. Μπορεί πριν από την έναρξη του παιχνιδιού όλοι να περίμεναν ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Τριφυλλάρα και τον ΝΟΛ, όμως οι πράσινοι είχαν άλλη άποψη. Οι παίκτες μας μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς και είχαν σταθερό προβάδισμα μέχρι τη λήξη του δεύτερου ημιχρόνου (5-3). Στο δεύτερο μέρος το Τριφύλλι μπήκε αποφασισμένο να καθαρίσει το ματς, οι άμυνες των δύο ομάδων πήγαν περίπατο και το επί μέρους σκορ 7-4 ήρθε απολύτως φυσιολογικά. Η τέταρτη περίοδος ήταν απλά μια τυπική διαδικασία με τους πράσινους να συντηρούν την διαφορά μέχρι το τέλος. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την αρμάδα του Ντράγκαν Άντριτς οι Βουλγαράκης, Τσόκας και Χαριτάκης. Έπειτα και από αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός μας συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παναθηναϊκός - Λάρισα 16-11
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 5-3, 12-7, 16-11

Παναθηναϊκός: Ρέππας, Δερμιτζάκης, Βουλγαράκης, Κουντουδιός, Χαριτάκης, Βράνιες, Τσόκας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΙ
Ο Παναθηναϊκός μας κόντρα στον Ηλυσιακό μπορεί να δυσκολεύτηκε στην αρχή, έχοντας περισσότερο το μυαλό του στην ήττα από την ρεάλ, αλλά όταν σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε άνετα τη νίκη, με το επιβλητικό 94-62. Οι πράσινοι βελτιώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξαν για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό το πραγματικό τους πρόσωπο και πήραν μία εύκολη νίκη, όπως δείχνει και το τελικό σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως δεν έλειψαν τα προβλήματα. Κακή αμυντική λειτουργία και κυρίως πολλά λάθη, που εξόργισαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Ηλυσιακός παρέμενε κοντά στο σκορ, μέχρι το 18' και το 31-33 σε εκείνο το σημείο. Οι φωνές του Σέρβου τεχνικού στα αποδυτήρια άλλαξαν άρδην την εικόνα του αγώνα, με τους πράσινους να μπαίνουν φουριόζοι στην επανάληψη και να μην αφήνουν στον Ηλυσιακό κανένα περιθώριο αντίδρασης. Το 34-42 στο 21' έγινε 36-56 πέντε λεπτά αργότερα, με τους Μπατίστ, Σερμαντίνι αλλά και τον Καλάθη να είναι οι πρωταγωνιστές.

Ηλυσιακός - Παναθηναϊκός 62-94
Τα δεκάλεπτα: 18-20, 32-39, 43-61, 62-94.

Παναθηναϊκός: Σερμαντίνι 11 (2 τάπες), Τέπιτς 11 (3/3 τρίποντα), Σπανούλης 4, Περπερογλου 5, Μπατίστ 12 (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Φώτσης 6, Βεργίνης 3, Νίκολας 8 (2/2 τρίποντα), Τσαρτσαρής 5 (7 ριμπάουντ), Γιασικεβίτσιους 4 (5 ασίστ), Πέκοβιτς 14, Καλάθης 11 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΜΑΣ!
Κατάθεση ψυχής από τις κοριτσάρες της ομάδας μπάσκετ γυναικών της Τριφυλλάρας στη Θεσσαλονίκη που πήραν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο χάρη σε καλάθι της Χριστοφοράκη τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Μεγάλη εμφάνιση από όλες τις πράσινες που είχαν να αντιμετώπίσουν και την διαιτησία. Οι πράσινες μπήκαν από την αρχή μπροστά στο σκορ και έδειχναν να θέλουν πάρα πολύ το παιχνίδι. Η Χριστοφοράκη έδειξε από τις πρώτες επιθέσεις τις άγριες διαθέσεις της και οδηγούσε το Τριφύλλι στο σκοράρισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινες μπήκαν πολύ ψυχωμένες και έδειχναν να θέλουν πιο πολύ τη νίκη. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά των έξι πόντων και να μπουν στην τελική ευθεία έχοντας βραχεία κεφαλή στο σκορ (48-47). Η Λίντσεϊ Γουίλσον με γρήγορο τρίποντο έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους και έκοψε τα πόδια των κιτρινόμαυρών. Σαν να μην έφτανε αυτό στις αθλήτριες του άρη, ήρθε η Μεντιόλα να κλέψει την μπάλα και η Χαλιβελάκη στον αιφνιδιασμό έφερε το Τριφύλλι σε απόσταση αναπνοής. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε η Αθηνά Χριστοφοράκη τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού και με καλάθι και φάουλ χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό μας.

Άρης - Παναθηναϊκός 63-65
Τα δεκάλεπτα: 12-16, 35-29, 47-48, 63-65.

Οι πόντοι του Τριφυλλιού:
Γουίλσον 10 (2), Χαλιβελάκη 10, Νικολαΐδου, Πανταζή 7 (1), Ζικυρίδου, Μεντιόλα 6, Ίλιτς 11 (2), Χριστοφοράκη 21.