Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΞΕΜΟΥΔΙΑΣΕ ΜΕ +33 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ

Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα - ένα κακό στο πρώτο μέρος το οποίο τον έφερε ακόμη και στο -8 κι ένα εξαιρετικό στην επανάληψη - ο Παναθηναϊκός μας συνέτριψε με 96-63 την όλντενμπουργκ φτάνοντας στην τέταρτη νίκη του στην Ευρωλίγκα. «Αγριεμένος» ο Μπατίστ στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή του εμφάνιση, πέτυχε 25 πόντους. Νίκη στο εξοχικό ζήτησαν οι περίπου 3.000 οπαδοί μας που βρέθηκαν στο Ο.Α.Κ.Α. Ο Παναθηναϊκός μας στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ολοφάνερο πως έπαιζε με σβηστές τις μηχανές, σε αντίθεση με τους παίκτες της όλντενμπουργκ που τα έδιναν όλα σε κάθε μονομαχία. Έτσι, οι γερμανοί κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο και να κλείσει το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 42-36, έχοντας πάρει 11 επιθετικά ριμπάουντ (12-21 συνολικά). Οι φωνές του Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας πάντως, "ξύπνησαν" για τα καλά τους παίχτες μας που παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί στην επανάληψη. Με ηγέτη τον Μπατίστ κάλυψαν τη διαφορά, προηγήθηκαν κι από εκείνο το σημείο δεν σταμάτησαν να την ανεβάζουν μέχρι και τους 33 που ήταν η τελική διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 36-42, 66-56, 96-63
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 5, Σπανούλης 14, Περπέρογλου 12, Μπατίστ 25 (7/9 βολές, 9/11 δίποντα), Φώτσης 8, Γκόλεματς, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 5, Σερμαντίνι 4.

ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ...
Στο πόλο των ανδρών, ο Παναθηναϊκός μας πάλεψε...αλλά λύγισε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και έχασε από τον πανιώνιο με 12-11. Ο Ντράγκαν Άντριτς ευτύχισε να έχει σε καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες του και ειδικά τους Ρέππα και Τσόκα. Ο 35χρονος τερματοφύλακας κατέβασε ρολά σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, ενώ ο Τσόκας έβρισκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με όποιον τρόπο ήθελε.
Στα καθαρά αγωνιστικά, το πρώτο οκτάλεπτο ήταν διαφήμιση για το πόλο και δυσφήμιση για δύο από τις καλύτερες άμυνες του Πρωταθλήματος. Τόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού μας όσο και εκείνη του πανιωνίου δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 5-4. Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν ρώσικη ρουλέτα. Οι δύο ομάδες κονταροχτυπήθηκαν, όμως στο τέλος ο πανιώνιος ήταν εκείνος που έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα με τέρμα που σημειώθηκε 16 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 7-6, 9-9, 12-11
Τα γκολ της Τριφυλλάρας σημείωσαν οι: Τσόκας 5, Βουλγαράκης 2, Βράνιες 2, Δερμιτζάκης, Καφετζόπουλος.