Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το μπουρδελουποβρύχιο αποδείχτηκε αβύθιστο για τους στρατιώτες του Τεν Κάτε και έτσι το όνειρο της πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πήρε σάρκα και οστά. Το Τριφύλλι ηττήθηκε με 2-1 στο ΟΑΚΑ από τη Βιγιαρεάλ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μπροστά σε μια κόλαση απο 70000 οπαδούς της ομάδας μας.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά αλλά δεν μπόρεσε τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο να κάνει κάποια καλή φάση. Αυτή ήρθε στο 32’ όταν ο Σαλπιγγίδης και ο Γκάμπριελ συνδυάστηκαν μοναδικά αλλά ο βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόπεζ. Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ απειλούσαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ που εύκολα καθάριζε ο Γκαλίνοβιτς. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους πράσινους. Ο Βαγγέλης Μάντζιος έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών αλλά ο Λόπεζ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ οι πράσινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων οι Ισπανοί πάγωσαν το ΟΑΚΑ. Ο Ιμπαγκάσα με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έβαλε τη Βιγιαρεάλ μπροστά στο σκορ.
Η πράσινη απάντηση δεν άργησε να έρθει. Εξαιρετική ποδόσφαιρο, μεγάλη πίεση και ο Βαγγέλης Μάντζιος με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-1 βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Τεν Κάτε προσπάθησαν να βάλουν και άλλο ένα γκολ αλλά σε μία αντεπίθεση για σεμινάριο ο Λιορέντε έκανε το τελικό 2-1.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Βύντρα, Βαβζίνιακ (86΄Ρουκάβινα), Νίλσον, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκαμπριέλ (73' Χριστοδουλόπουλος), Μάντζιος.